tisdag, augusti 23, 2011

update

Long time no see..
Haft fullt upp med sommarvikarierande, spenderat tid med baby och flängt runt lite och letat inspiration till lägenheten. Blivit några dagsutflykter till klassiska ställen som IKEA, Marieberg men även Våtsjötorp. Tar tid att hitta exakt det man letar efter, och finner man det är det ibland en kostnadsfråga. Plus att vi har tagit paus i renoverande och fixande över sommaren då Patrik haft semester och jag jobbat, svårt att hinna jobba heltid och renovera samtidigt när man vill hinna njuta liiite av sommaren också. Sommaren har varit alldeles för kort, men jag gjorde ju valet själv att jobba hela sommaren då jag hade mer ledigt förra året.

Nu står jag ju här och är dessvärre arbetslös, kommer förhoppningsvis få hoppa in på timmar ibland men hur ofta vet jag inte och det är inget jag förlitar mig på. Saknar jobbet, mest människorna (arbetskamrater & patienter). Men jag vet att jag inte kan få heltid där då jag inte är utbildad skötare + att dom som är utbildade skötare som söker jobb går före mig när dom ringer in "timmisar" (tror jag åtminstone då det finns någon/några som är utbildade skötare som är utan jobb som jobbade i sommar). Tråkigt men sant. Hade kunnat tänka mig ett sådant jobb innan jag vet mer vad jag vill göra, men sjukvårdsbiträden har dom nästan slutat med helt inom landstinget/psykiatrin.

Sista arbetsveckan blev tuff, men det var även det ett eget val jag gjorde. Sov ganska mycket dagarna efter min maratonvecka, så nu är jag pigg och alert! Lägg till uttråkad också.. suck.
Tankarna tar mycket tid just nu, att bara fundera. VAD vill jag jobba med mer specifikt? Vill jag plugga masterutbildningen eller inte? Lättare att få jobb efteråt och jag tror att jag skulle få mer "verktyg" att ha med mig ut i arbetslivet. Men orkar jag plugga 2 år till? Och vill jag verkligen jobba med KBT? Visst jag tycker att det är en skitbra metod rent ut sagt, tror verkligen på KBT och att det kan hjälpa många människor med olika problem. Men vill jag jobba som KBT-terapeut? Så himla svårt att veta. Jag har i alla fall gjort en sen ansökan så om det finns platser kvar eller någon hoppar av kanske jag får ett Ja, så får jag väl se. Men enligt KAU´s hemsida finns inga platser kvar, fast det gick att ansöka till denna termin så vettefan.
Sen är det ju det här med studielån, vill jag ha mer lån? Pengarna tickar ju på en del. Kanske skulle kunna extrajobba och ta mindre lån? Hmm.. Och orkar jag leva på 8000kr i månaden 2 år till?!! ÅH VAD JOBBIGT DET ÄR!! Min frustration blir nedkluddat i ett långt, innehållslöst inlägg nu, men det är ju lite terapeutiskt så vasjutton.
Ingen som blir tvingad att läsa mina ordbajserier.

Nåväl jag nöjer mig här, så länge. Kanske känner för att ventilera mera.. only time will tell.

PS. Glömde att tillägga att jag skrev in mig på AMS igår, vilket deprimerande ställe det är. Fick huvudvärk av den dryga timmen jag spenderade där..

1 kommentar:

dejting sa...

Jag är verkligen glad att jag hittade din webbplats du skrev en hel del intressanta inlägg Kepp fungerar!