söndag, oktober 07, 2012

Nu har vi antagligen kommit på orsaken till varför Tilde kräktes så mycket för några veckor sedan. Samma kväll då hade vi gett henne gröt (vilket vi gjort förut utan reaktioner). Sen den kvällen har vi inte gett henne det igen då vi varit nojiga, även om vi inte trott att det berodde på det.
När vi var på BVC i veckan tyckte sköterskan att vi skulle börja med gröt igen då Tilde hoppat ner en kurva, vilket är okej och normalt att ammande barn gör men hon får inte hoppa ner en kurva till, därför skulle vi börja ge henne gröt igen. 
Så vi gav henne några miniskedar med gröt idag, sen 2-3h senare (exakt lika lång tid som det tog sist hon fick gröt) reagerar hon med kraftiga kräkningar igen och man såg på henne hur hon tog i med hela magen när hon kräktes och hade kväljningar, stackarn. 
Efter lite googlande där jag läst att fler barn reagerat precis som Tilde gjort tror både jag och Patrik att det är gröten hon inte tål helt enkelt. Undrar vad jag ska ge henne istället för gröt då det är för tidigt för smakportioner enligt rekommendationerna man får. Får ringa BVC imorgon och höra efter vad dom tycker. Kanske får börja med smakisar lite tidigare ändå. Ska även kolla upp om jag kan hitta glutenfri gröt som är mjölkfri, inte sett det på affären men det måste finnas någonstans att köpa.
Hoppas hon slipper må dåligt igen sen efter nästa måltid, sist det blev så här verkade det reta lite i magen ett tag efteråt. Tur att hon är glad ändå lilla skrutten!

Fint väder idag, kanske ska testa att sätta lilla vagnhataren i sittdelen och se om hon gillar det bättre så man kommer ut lite. Men hon känns så liten för den än.. samtidigt gillar hon inte att ligga i liggdelen längre. Vill gärna kunna gå ut på promenader och njuta av frisk luft utan att behöva lyssna till ljudliga protester och missnöje. Vart tog tiden vägen då lillpluttan somnade efter att vagnen rullat två meter? Den tiden sprang fort förbi.

 Lilla hjärtat

Inga kommentarer: