söndag, september 30, 2012

5 månader

Idag blir Tilde 5 månader gammal
Nu kan hon rulla runt ordentligt, så numera får man passa på henne när man lägger ner henne någonstans för nu går det undan! Hon har lärt sig massa nya ljud och läten och "pratar" ofta och mycket. Hon älskar att hålla i sina fötter och drar gärna av sig strumporna för att sedan stoppa dom i munnen (hennes tanke är nog att fötterna ska in i munnen men det blir strumporna som åker av och in istället). Tilde är livlig till max och har massor av energi, undrar hur det ska gå när hon kan gå sedan och springer runt här hemma.. kommer ha ett litet yrväder att hålla reda på. Sitta själv kan hon inte än, hon är alldeles för livlig för det. Hon sparkar och har sig så när hon väl sitter (med stöd bakom) hasar hon ner på en gång. Om hon bara ville vara lugn och stilla en stund skulle hon kanske kunna sitta korta stunder utan stöd.
Vagnen verkar tyvärr inte vara lika populär längre, förut när hon var mindre somnade hon på en gång när det rullade.. nu är det inte lika sövande. Var ute på promenad igår och hon vägrade sluta sina blå och vila, efter en stund blev hon grinig. Får se om vi hinner ut idag på promenix, vill veta om hon kan ligga en stund i vagnen utan världens protester så jag vet om jag vågar ta vagnen till BVC på tisdag. Har ingen lust med det om hon kommer skrika som en tok efter mindre än halva vägen, är ju en bit att gå till baggängen. 
På onsdag är det dags för 5 månaders vaccinationen också, mindre roligt för både Tilde och mamma, men det ska bli kul att se hur mycket hon växt sen vi var där sist. 




Så här 5 månader efter förlossningen är jag även nere på min vikt jag hade innan graviditeten. Bristningarna på låren ser bättre ut också, och dom på magen syns inte alls mycket. Kroppen börjar bli mer som den var förut! Visst magen är inte lika platt än som den var innan, men med tanke på hur stor magen var för 5 månader sedan är jag ändå nöjd. Har ingen slapp hud som hänger och magen känns ändå ganska fast (lite degig är den ju), så jag är glad. Känns ändå som jag kom lindrigt undan. Hade inte vågat hoppas på att kroppen skulle återhämta sig så här bra, särskilt inte då jag gick upp 23kg. Kan hända att lite mer vikt har plockats av rumpan istället för magen, tycker att alla byxor blivit stora i rumpan och låren.. så nu kan ju något kilo tas av magen istället tack. Vill inte och har inte råd att köpa nya byxor.
Sen när tid finns (känns ganska avlägset just nu) blir det att träna så kroppen blir fast och smidig igen. 


Fick förresten fingrarna ur häromdagen och bokade tid hos frissan, så den 19 oktober blir jag snygg i håret igen, jippiee!


Inga kommentarer: